Veelgestelde vragen (FAQ)

 • Wat kost een asbestinventaris?

  Voor een asbestinventaris moet je typisch tussen de €400 en €700 uitrekenen. De kosten voor een asbestinventaris dekken het plaatsbezoek, het transport, de opleiding van de experts en het opstellen van de inventaris. Dit laatste is een uitgebreid document dat alle gevonden asbesttoepassingen in jouw woning oplijst.
  Afhankelijk van de gevonden toepassing kan het zijn dat het niet eenduidig is of het om asbest gaat. In dit geval kan een staalname met een laboanalyse uitsluitsel geven. Gezien het niet op voorhand te voorspellen is hoeveel staalnames er nodig zijn is dit een extra kost per staalname. Ter plaatse wordt samen met jou en de expert beslist hoeveel staalnames er nodig zijn. Indien er toch gekozen wordt om geen staalname te doen zal dit in de inventaris vermeld worden als asbestverdacht.

 • Waarmee wordt rekening gehouden bij het bepalen van de prijs?

  Alle gegevens die worden ingegeven vóór het kiezen van de afspraak bepalen de kostprijs per offerte. Dit zijn o.a. de locatie, het type gebouw, het bouwjaar, het type van inventaris en de oppervlakte.

 • Wanneer is de aanvraag finaal?

  De afspraak is pas finaal zodra je de ontvangen offerte digitaal tekent. Je krijgt de offerte opgestuurd per mail.

 • Heb ik een asbestinventaris nodig?

  Alle vragen hierop worden uitgebreid beantwoord op deze pagina.

 • Hoeveel stalen worden er genomen?

  Typisch zijn er 3-5 stalen nodig in een huis waar er asbest aanwezig is. Enkele voorbeelden hiervan zijn:● Een staal van het pleisterwerk. Typisch is dit een mengstaal van verschillende plaatsen in de woning. De kans is klein dat dit positief is, maar indien het voorkomt is dit een groot risico.● Een staal van een of meerdere pijpleidingen. Er kan gekozen worden voor een mengstaal indien er meerdere pijpleidingen aanwezig zijn. Echter dit zorgt ervoor dat het later ook onmogelijk is om aan te duiden welk van de leidingen exact asbest bevat.● Een staal van de vloerlijm.● Een staal van de mastiek (voorloper van silicone) naast eventuele ramen of deuren.● Een staal van verdacht asbestcement (wand, vensterbank, bloempot, etc.).

 • Op welke dagen kan er een asbestinventaris worden opgemaakt?

  Dit is afhankelijk van de aanbieder. Zij bepalen zelf op welke dagen dat ze deze service aanbieden.

 • Zijn er stalen inbegrepen?

  De aanbieder kiest hier zelf voor. Indien er stalen zijn inbegrepen in de prijs zal dit erbij vermeld worden.